« Kaikki artikkelit

Sinnemäki ja Räsänen Kuopiossa: Maataloustuilla parempaa ympäristöä

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki katsoo, että ympäristö- ja ilmastopolitiikan kannalta on keskeistä siirtyä maataloudessa kestävämpään ja eettisempään suuntaan. Maatalouden tuet tulisi EU-politiikassa sitoa siihen, kuinka maataloussektori hoitaa oman ympäristövastuunsa.


- EU:n maatalouden ympäristötukea on uudistettava. Tuet tulee sitoa käytäntöihin, jotka todistetusti vähentävät ravinnekuormitusta. Tukea tulee myöntää ympäristön kannalta vaikuttavimmille toimille, Sinnemäki sanoi osallistuessaan Vihreä Suomi -puheenjohtajakiertueelle Kuopiossa.

Vihreiden kannan mukaan Itämeren valuma-alueen maatalouden on perustuttava suljettuun kiertoon ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Vesipolitiikan EU:ssa tulee perustua saastuttaja maksaa -periaatteelle. Kunkin Itämeren valuma-alueen valtion typen ja fosforin päästöille tulee asettaa sitovat enimmäismäärärajat.

Kuopion puheenjohtajapaneelin vetänyt pohjoissavolainen Vihreä eurovaaliehdokas Terhi Räsänen painotti, että maatalouden kestävä ja eettinen kehittäminen on yksi vaikuttavin keino tehdä kustannustehokasta ilmastopolitiikkaa.

- Luomu- ja lähiruokatuotannon edistäminen on järkevä maatalouden suunta ihmisten, ympäristön sekä eläinten hyvinvoinnin kannalta. On myös muistettava, että kestävä maatalouspolitiikka merkitsee myös eläinten parempaa kohtelua.

- EU:ssa muun muassa eläinkuljetuksiin tulee asettaa nykyistä selkeämmät ja valvotummat rajoitukset. Eläinsuojeluun tarvitaan nykyistä enemmän niin kansallisen kuin myös EU-tason valvonta- sekä viranomaistyötä, Räsänen sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *